Rețetă pentru
Vin cald cu aromă de miere
Creează atmosfera piețelor de Crăciun chiar acasă.
Ingrediente
- 1 l vin roșu
- 6 linguri miere
- Cuișoare
- Scorţişoară
- Anason Stelat
- 200 ml apă
- O portocală sau mandarină
- Un măr
Preparare
- Într-o cratiță se pun 15 bucăți de cuișoare, 3 bucăți de scorțișoară, 6 bucăți de anason stelat și se acoperă cu 200 ml apă. Se începe încălzirea încet pe plită și se lasă să fiarbă aproximativ 5 minute și se amestecă din când în când condimentele (În felul acesta va căpăta un gust mai pronunțat).
- Se adaugă apoi 6 linguri de miere, se amestecă cu mirodeniile și se acoperă cu vin roșu. Încălziți vinul încet, dar nu lăsați să fiarbă. Când apar bule mici, luațiți vinul de pe plită. Se strecoară apoi vinul printr-o sită fină, astfel încât să nu plutească în el niciun condiment.
- Puneți portocala feliată sau mandarina în pahare, adăugați o felie de măr, turnați vinul peste și savurați.