Rețetă pentru
Somon cu miere și mirodenii
Cu Salsa de mango-avocado și broccoli
Ingrediente
- filet de somon (cca. 1,2 kg)
- 1 leg. pătrunjel
- sucul unei lămâie
- 3 linguri miere
- 1 lingură Fish & Chicks
- 10 linguri ulei de măsline
- puțină sare Ayurverdic
- piper negru măcinat
- 1 buc. broccoli
- 2 căței usturoi
- 3 linguri de ulei de măsline
- 4 linguri de semințe de susan
- praf de sare și piper
- 2 buc. mango
- 3 buc. avocado
- 150 g roșii cherry
- 1 leg. pătrunjel verde
- sucul unei lămâie
- 2 linguri ulei de măsline
- puțină sare Ayurverdic
Preparare
- Pentru marinata de pește: Spălăm pătrunjelul verde și-l tocăm mărunt.Radem coaja unei lămâie, după care îl stoarcem. Amestecăm uleiul de măsline cu mierea, pătrunjelul, sucul de lămâie și mirodeniile Fish & Chicks. Potrivim cu sare și piper. Pe partea cu carne ungem marinata obținută cu o pensulă și lăsăm cîteva ore la frigider. Așezăm somonul pe grătar cu pielea în jos și lăsăm cca. 8 minute la prăjit. După aceea tragem deoparte pe grătar la o temperatură mai scăzută, acoperim cu capacul grătarului și mai lăsăm 8 - 12 minute.
- Pentru broccoli: Spălăm și desfacem broccoli buchețele. Curățăm usturoiul și-l tăiem felii subțiri. Prăjim puțin semințele de susan într-o tigaie, după care în aceeași tigaie amestecăm broccoli, uleiul de măsline, usturoiul și susanul prăjit și turnăm compoziția într-o tavă. Potrivim la foc mijlociu funcția grill și lăsăm 8 minute pînă se rumenește.
- Pentru salsa: Curățăm mango și avocado și-l tăiem cubulețe. Mărunțim pătrunjelul verde și tăiem roșiile cherry în bucăți mici. Amestecăm într-un bol bucățile de mango, avocado, roșii și pătrunjelul tocat. Condimentăm cu sare , ulei de măsline și zeamă de lămâie. Așezăm la frigider pentru a-l servi rece.