Rețetă pentru
Quiche cu sfeclă, hrean și topping de salată verde
Un răsfăț plin de culoare pentru întreaga familie.
Ingrediente
- ALUAT
- 250 g faină de spelta
- 125 g unt
- 1 bucată. ou
- 0,5 lingurițe de sare magică Ayurvedică®
- TOPPING DE QUICHE
- 2 bucăți. ouă
- Niște sare magică Ayurvedică®
- Niște piper negru
- 200 g iaurt grecesc
- 620g salată de hrean cu sfeclă roșie scursă
- 5 lingurițe Totul Verde pentru Salate
- Niște mărar proaspăt
- SALATA
- 1 mână de salată verde
- 2 lingurițe ulei de măsline
- 1 linguriță otet de mere
Preparare
- Pentru aluatul scurt, frământați rapid făina de speltă, untul, oul și sarea într-un aluat, înfășurați în hârtie de ceară de albine și lăsați la stătut în frigider pentru 30 de minute.
- Întindeți aluatul pe o foaie de hârtie de copt subțire în cerc, puneți tava de quiche unsă cu capul în jos pe aluat și întoarceți-le pe amândouă o dată, astfel încât aluatul să stea în tava de quiche. Tăiați marginile proeminente și folosiți-le pentru a umple eventualele goluri de la marginile quiche-ului și apăsați în jos. Ungeți baza de quiche cu ulei și înțepați cu o furculiță. Se pune din nou la frigider pentru 10 minute.
- Pentru topping-ul de quiche, amestecați ouăle cu sare și piper, amestecați iaurtul și adăugați cu grijă salata de sfeclă roșie scursă. Se condimentează cu amestec de condimente și mărar tocat și se întinde pe baza de quiche.
- Coacem la cuptor la 180 de grade timp de 30 de minute, după care se scoate. Marinați salata cu ulei de măsline și oțet. Întindeți salata verde în mijlocul quiche-ului. Quiche-ul se poate consuma călduț sau rece.