Rețetă pentru
Okroshka
O supă rece din bucătăria tradițională rusească!
Ingrediente
- 2 buc. ceapă verde
- 1 leg. de ridichi roșii
- 1 buc. castravete Fabio
- 500 g de cartofi fierți, răcit la temperatura camerei
- 4 buc. ou fiert
- 1 lingură de cepșoară (arpagic) tăiat mărunt
- 1/2 legătură mărar proaspăt
- 2 linguri de muștar iute
- 1 cut. chefir
- un praf de sare fin Ayurverdic
- vdc. Piper negru măcinat
Preparare
- Spălați bine legumele. Tăiați cartofii și castraveții cuburi. Ridichii se tai felii, iar ceapa verde se taie rondele
- Se curăță ouăle bine fierte și se separă gălbenușurile de albuș. Albușul de ou îl tăiem cuburi
- În recipentul blenderului punem gălbenușurile, chefirul, muștarul, sare și piperul, și mixăm. Ulterior se adaugă legumele, albușurile de ou, mprarul și cepșoara și se mixează din nou. Lăsăm la frigider cel puțin 2 ore.
- Împărțim în boluri de supă și ornăm cu felii de ridichi.