Rețetă pentru
Supă de sfeclă roșie cu chiftele de quinoa și cocos
SUPĂ CREMĂ DE SFECLĂ ROȘIE CU NOTE ASIATICE
Ingrediente
- 800 g de sfeclă roșie
- 2 buc. morcovi
- 2 buc. fenicul
- 1 lingură unt
- 4 cuburi de supă de legume Hildegard
- 1/2 linguriță de cimbrișor
- 1 linguriță de chimion
- 1/2 linguriță galangal măcinat
- smântână de gătit
- un praf de sare Ayurverdic
- 50 g de Quinoa
- 1 buc. hașmă (șalotă)
- 1 ou
- 1 linguriță mirodenii pentru orez Wong
- 3 linguri pesmet
- 5 linguri de fulgi de cocos
- un praf de Piper negru măcinat
- 1 lingură de ulei de măsline
Preparare
- Curățați sfecla și morcovii și tăiați-le cuburi. Spălați și tăiați feniculul în bucăți.
- Căliți totul în puțin unt, turnați peste 1 l de apă și adăugați cuburile pentru supă, galangalul, chimionul și cimbrișorul.
- Fierbeți pînă se înmoaie legumele. Mixați totul cu un blender și adugați puțină smântână pentru gătit. Condimentați cu sare.
- Fierbeți Quinoa în apă sărată la foc mic 20 min, strecurați și lăsați să se răcească.
- Curățați hașmaua și tăiați-l fin. Amestecați Quinoa, cu hașma, ou, 4 linguri de fulgi de cocos și pesmet. Condimentațo cu sare, piper si mirodenii pentru orez Wong.
- Din compoziția obținută formați 8 chifteluțe de mărimea unei castane
- Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie și prăjiți chiftelele de Quinoa pînă devin aurii.
- Serviți chifteluțeje de Quinoa la supă și ornați supa cu fulgii de cocos rămase.