Rețetă pentru
Înghețată straciatella de cafea, cu rădăcină prăjită de păpădie
Înghețată ușor diferită, stracciatella, cu aromă de cafea dar complet fără boabe. Perfectă pentru zilele toride de vară.
Ingrediente
- 4 bucăți de banane coapte
- Aproximativ. 2 linguri de Înlocuitor Cafea - Rădăcină De Păpădie Prăjită - Nechezol
- 2 linguri de Vanilie măcinată
- 1/4 linguriță unt de migdale albe
Preparare
- Tăiați bananele în felii groase de aproximativ 1,5 cm și congelați peste noapte.
- A doua zi, puneți feliile de banane congelate cu Rădăcina De Păpădie Prăjită și ingredientele rămase într-un blender puternic și mixați până ajunge o masă omogenă. Bucățile de rădăcină de păpădie prăjite rămân vizibile în gheață ca stracciatella.
- Puneți amestecul obținut, pe jumătate înghețat în 4 pahare mici sau boluri și presărați cu niște Înlocuitor Cafea - Rădăcină De Păpădie Prăjită - Nechezol.