Salată de portocale și avocado
Rețetă pentru

Salată de portocale și avocado

Culori frumoase și un gust deosebit
  • Vegetarian
  • Vegan
  • Fără gluten
  • Fără lactoză
Pentru 4 persoane
cca. 30 min

Ingrediente

Preparare

  1. Spălați bine Quinoa într-o sită sub jet de apă rece de la robinet. Puneți la fiert apă, de două ori cantitatea de quinoa, cu o lingură de condiment Amestec pentru Salate și puțină sare. Când începe să fiarbă adăugați quinoa și când fierbe din nou, faceti focul mic și lăsați să clocotească încet cam 15-20 de minute. Este gata când absoarbe toată apa. Lăsați să se răcească.
  1. Între timp, tăiați felii 4 portocale. Procedați în felul următor. Tăiem prima dată capetele, apoi pe marginea portocalei ca să îndepărtăm toată coaja ca să rămână doar miezul. Acele pielițe care mai rămân le putem îndepărta după ce tăiem toată coaja. Acum tăiem fiecare felie în parte deasupra unui castron, evitând pielița din interior. În castron se va aduna sucul de portocală pe care îl vom folosim la dressing împreună cu zeama celorlalte 2 portocale stoarse.
  1. Pe urmă curățați avocado, scoateți sâmburele și tăiați-le cuburi de cca. 1-2 cm.
  1. Spălați 4 tije din tulpina de țelină și tăiați-le felii mici
  1. Pentru dressing, amestecați zeama de potocale cu uleiul de măsline, sare și piper roz măcinat.
  1. Amestecați feliile de portocale cu apio, quinoa și dressingul obținut. La sfârșit adăugați avocado și lăsați salata cca. 10 - 15 minute "la odihnit".
  1. Înainte de servire presărați din belșug cu condiment Amestec pentru Salate! Poftă bună!

Produse recomandate:

incl. 5% TVA, plus livrare

Piper Roz boabe

11,50 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare