Rețetă pentru
Salată de portocale și avocado
Culori frumoase și un gust deosebit
Ingrediente
- 500 g Quinoa
- 6 portocale
- 4 avocado coapte
- 1 buc. apio - tulpina de țelină
- Condiment Amestec pentru Salate
- Sare fina Ayurverdic
- 100 ml Ulei de măsline
- Piper Roz
Preparare
- Spălați bine quinoa într-o sită, sub jet de apă rece de la robinet. Puneți apă la fiert, de două ori mai multă decât cantitatea de quinoa, cu o lingură de condiment Amestec pentru Salate și puțină sare. Când începe să fiarbă adăugați quinoa și când fierbe din nou dați focul la mic și lăsați să clocotească încet cam 15-20 de minute. Este gata când absoarbe toată apa. Lăsați să se răcească.
- Între timp, tăiați 4 portocale în felii. Procedați în felul următor: tăiați prima dată capetele, apoi marginea portocalei ca să îndepărtați toată coaja și să rămână doar miezul. Acele pielițe care mai rămân le puteți îndepărta după ce tăiați toată coaja. Acum tăiați fiecare felie în parte deasupra unui castron. În castron se va aduna sucul de portocale pe care îl vom folosim la dressing.
- Pe urmă curățați avocado, scoateți sâmburii și tăiați-le cuburi de cca. 1-2 cm.
- Spălați 4 tije din tulpina de țelină și tăiați-le felii mici.
- Pentru dressing, amestecați zeama de potocale cu uleiul de măsline, sare și piper roz măcinat.
- Amestecați feliile de portocale cu apio, quinoa și dressingul obținut. La sfârșit adăugați avocado și lăsați salata cca. 10 - 15 minute "la odihnit".
- Înainte de servire presărați din belșug cu condiment Amestec pentru Salate! Poftă bună!