Rețetă pentru
Fructe dulci la grătar
Fructele sunt, de asemenea, excelente pentru grătar!
Ingrediente
- 1 pepene verde mic
- 1 ananas mediu
- 4 banane
- 4 prune
- 4 linguri de miere
- 6 linguri de nuci tocate și prăjite
- PENTRU CREMA DE BRÂNZĂ
- 130 ml de frișcă
- 100 g brânză topită
- 20 g zahăr pudră
- 150 g iaurt natural
- 0,25 linguriță de scorțișoară
Preparare
- Pentru fructele la grătar, se decojește ananasul și se taie în felii de aproximativ un centimetru grosime. Se taie în două feliile de ananas.
- Spălați pepenele și tăiați-l în felii cu tot cu coajă, apoi înjumătățiți sau tăiați în sferturi feliile, în funcție de mărime. Se decojesc bananele, se taie în bucăți de mărimea unei mușcături și se înfig pe o țepușă. Tăiați în două caisele sau prunele și scoateți sâmburii.
- Ungeți fructele cu miere și frigeți-le scurt pe grătar, fie pe suprafața tăiată, fie pe ambele părți, la foc mediu.
- Pentru crema de brânză (crema de quark), bateți frișca. Se amestecă restul ingredientelor până la omogenizare și se încorporează în frișca bătută. Se asezonează cu scorțișoară.
- Serviți fructele la grătar cu nucă de cocos rasă, nucile prăjite și brânza topită.