Rețetă pentru
Curry din cartofi dulci cu spanac
Datorită condimentelor are un gust divin oriental!
Ingrediente
- 1 buc. cartof dulce
- 3 buc. ardei capia roșu
- 2 lingurițe ulei de cocos
- 0,5 linguriță Turmeric măcinat
- 0,5 linguriță Scorțișoară Cassia măcinată
- 0,5 linguriță Chimion măcinat
- 0,5 linguriță Garam Masala
- 200 g orez Basmati
- 1 lingură de semințe de susan
- 1 praf de Sare fină Ayurverdic
- 1 vdc. Piper negru măcinat
- puțin Chili păstăi
- 2 linguri pastă de roșii
- 1 buc. ceapă roșie
- 3 căței de usturoi
- 1 buc. de 2 cm Ghimbir proaspăt
- 1 conservă cu Lapte de Cocos
- 1 lingură de Zahăr de Cocos
- zeama unei jumătăți de Lime
- 200 g Baby Spanac
Preparare
- Curățați cartoful dulce și tăiați-l cubulețe, la fel se tai și ardei. Se pun legumele pe o tavă și se condimentează cu turmeric, scorțișoară, chimion, jumătate din garam masala, sare, piper și ulei de cocos, Se amestecă după care se lasă la cuptorul preîncălzit la 180°C cca. 30 minute.
- Între timp se fierbe orezul. Într-o tigaie se călește ceapa, usturoiul și ghimbirul, tăiat mărunt, într-o lingură de ulei de cocos cca. 3-4 minute. Se adaugă pasta de roșii, garam masala și se lasă puțin la foc mic.
- Se toarnă laptele de cocos peste și se adugă zahărul de cocos. Se lasă compoziția 10-15 minute la fiert, la sfârșit se adaugă zeama de lime.
- Se amestecă legumele cu sosul obținut și se mai lasă la foc mic 4-5 minute. Dacă mai trebuie se potrivește cu sare și piper.
- Înainte de masă, se adaugă spanacul proaspăt și se presară cu semințe de susan. Se servește cu orezul pregătit.