Rețetă pentru
Guguluf pentru Sărbători!
Incredibil de bun si de aromat!
Ingrediente
- 250 g făină
- 100 g nuci tăiate grosier
- 150 g zahăr din flori de cocos
- 3 linguri de ciocolată caldă Instant
- 1 linguriță cardamom măcinat
- 1 linguriță scorțișoară
- 1 lingură praf de copt
- coaja rasă a unei portocale
- 4 ouă
- 100 ml lapte
- 120 ml ulei de rapiță
- 100 g unt
- 100 g ciocolată
- 1 praf de sare Ayurverdic fin
- 1 linguriță zahăr vanilat
Preparare
- Amestecă ingredientele uscate: făina, ciocolata caldă instant, praful de copt, o parte din nuci, condimentele și un praf de sare. Separat, bate zahărul împreună cu ouăle, coaja de portocală rasă și zahărul vanilat. Într-un bol se amestecă compoziția de făină cu ouăle bătute adăugînd laptele și o parte din ulei.
- Forma de guguluf se unge cu ulei și se presară cu puțină făină și nuci. Toarnă aluatul obținut în forma de guguluf și dă-l la cuptor la 180 grade pentru 40 minute, sau până când guguluful trece testul scobitorii.
- După ce guguluful s-a răcit complet, răstoarnă-l cu grijă pe o farfurie și scoate-l din formă.
- Pentru glazură topește untul și amestecă-l cu ciocolata topită. Unge guguluful cu ciocolata caldă din belșug și lasă-l să se răcească.