Rețetă pentru
Lasagna din cartofi dulci
Ratatouille picant, Bechamel cremos și felii de cartofi dulci în loc de foi lasagna, pur și simplu delicios!
Ingrediente
- 3 buc. ardei
- 1 buc. vânătă
- 1 buc. zucchini
- 1 buc. ceapă
- 2 căței de usturoi
- 400 g pulpă de roșii
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 lingură de Verdețuri de Provence
- 0,5 l lapte vegetal
- 30 g amidon
- 40 g unt
- un praf de Sare fină Ayurverdic
- vdc. de Piper negru măcinat
- vdc. de Nucșoară măcinată
- 800 g cartofi dulci
- Mozzarella sau Cașcaval vegetal
Preparare
- Ratatouille: Spălați ardei și tăiați-le cubulețe. Zucchini și vinetele se tai tot în cubulețe mici. Mărunțiți ceapa și usturoiul. Într-o tigaie turnați puțin ulei de măsline și rumeniți cubulețe de vinete pînă devin aurii. După aceea scoateți din tigaie și așezații pe un prosop de bucătărie, să se scurgă de ulei. Căliți ceapa, usturoiul și ardei în aceeași tigaie, după care adăugați și zucchini. Turnați pasta de roșii, după care adăugații vinetele scurse în tigaie. Se condimentează cu Verdeață de Provence, sare și piper.
- Bechamel: Amestecați amidonul cu câteva linguri de lapte vegetal. Restul laptelui puneți la încălzit și adăgați untul. Când s-a topit untul adăugați amidonul amestecând pînă dă în clocot, după care luați de pe foc. Condimentați cu sare. piper și nucșoară măcinată.
- Lasagna: Curățați cartofii dulci și tăiați-le în felii subțiri (cca. 2 mm). Ungeți o tavă cu ulei de măsline cu ajutorul unei pensule și așezați un rănd de cartofi feliați. Turnați puțin din sosul Bechamel, după care puneți un strat subțire de Ratatouille. Puneți încă un strat de cartofi, după care repetați acești pași pînă se termină compoziția. Peste ultimul rând de cartofi se toarnă sos Bechamel și dacă se dorește se poate răzui deasupra Mozzarella sau cașcaval vegetal.