Rețetă pentru
Legume la grătar
O mâncare simplă, minunată, preparată cu amestecul de mirodenii BBQ Holy Veggie!
Ingrediente
- 2 buc. Zucchini
- 4 buc. Ardei - diferite culori
- 3 buc. ceapă
- 4 buc. cartofi
- 100 ml ulei de măsline
- 3 linguri amestec de mirodenii BBQ Holy Veggie
- 200 g porumb
- 2 căței de usturoi
- praf de sare afumată Smokey Salt
- 1,5 linguri amestec de mirodenii BBQ Holy Veggie
- 1 pahar de smăntână
- vdc Piper negru măcinat
- praf de sare Ayurverdic
- 2 căței de usturoi
- 3 linguri cepșoară (arpagic) tăiată mărunt
Preparare
- Pentru legume la grătar: Spălați ardei, îndepărtați sâmburii și tăiați în bucăți potrivite. Spălați zucchini, îndepărtați capetele și tăiațile în lungime în fășii de cca/ 1 cm. Curățați ceapa și tăiați în patru. Curățați usturoiul și presați-l într-un bol îmreună cu uleiul de măsline și mirodenii. Condimentați cu sare afumată și piper, Marinați legumele și lăsați la frigider timp de 1 oră.
- Pentru cartofi în folie: Spălați cartofii și cu ajutorul unei furculițe înțepați în câteva locuri. Ungeți-i cu ulei de măsline, presărați cu Holy Veggie și împachetati-i în folie și lăsați-i cca. 30-35 minute pe grătar.
- Așezați Zucchini direct pe grătar, restul legumelor într-o tavă grill. Întoarceți legumele după 3-4 minute, lăsați să se pătrundă.
- Pentru sosul VAMPIRE SLAYER DIP: Tăiați cepșoara fin, curățați usturoiul și presați-l într-un bol. Adăgați smântăna, cepșoara tăiată, condimentați cu Holy Veggie, sare și piper.
- Sugestie: Serviți legumele la grătar în tigăi rustice, alături de acest sos și decorați cu porumb.