Rețetă pentru
Scăricică picantă
cu 2 tipuri de sos
Ingrediente
- 4 buc. scăricică (coaste de porc)
- 3 linguri ulei de măsline
- 3 linguri de miere
- 1 lingura condiment BBQ Rub Me tender
- 9 linguri sos de soia
- 100 ml cubulețe de roșii
- 100 ml suc de mere proaspăt stors
- un praf de sare afumat
- 1 lingură rozmarin
- un vârf de cuțit piper negru măcinat
- 500 g de roșii
- 2 buc. ardei iute
- sare și piper
- 1 lingură de cilantro frunze de coriandru
- zeama 1/2 lămâie
- 1 linguriță Adevărata Picanterie - flori și mirodenii
- 200 ml smântână
- 2 căței de usturoi
- 3 linguri de arpagic proaspăt
- 1,5 lingura de Holy Veggie
- sare și piper
Preparare
- Pentru marinată: Amestecăm într-un bol uleiul de măsline mierea, rozmarinul, cubulețele de roșii, sosul de soia, sucul de mere, Rub Me Tender, sarea afumată și piperul. Marinați coastele cel puțin o oră, dar se poate lăsa peste noapte la frigider.
- Preîncălziți grătarul și gătiți la foc indirect sub capac la o temperatura de 150 - 160 grade în jur de 75 - 80 minute, pînă devin crocante în exterior și suculent în interior.
- Pentru Vampire Slayer Dip - (sos vampir criminal) - tăiați arpagicul fin, curățați usturoiul și presați-il. Amestecați cu smântâna și potriviți de sare și piper
- Pentru Damn Hot Salsa - (sos salsa foarte picant) - tăiați roșiile și ardei iuți în bucățele mici. Amestecațiîntr-un bol ingredientele cu restul condimentelor: cilantro, Adevărata Picanterie, sare afumată, piper și zeama de lămâie, și lăsați puțin la rece.