Rețetă pentru
Supă de morcovi cu ghimbir
Morcovii se asortează bine cu ghimbirul în această supă relaxantă și încălzitoare
Ingrediente
- 5 morcovi
- 1 bucată de ghimbir
- un pic de ulei de măsline
- 1 vârf de cuțit de SMOKEY SALT (Sare de Mare Afumată)
- 1 lingură Miere cu Ghimbir
- 1 vârf de cuțit de Amestec Boabe de Piper
- un pic de Adevărata Picanterie - Flori și Mirodenii
- un pic de Voie Bună - Flori și Mirodenii
Preparare
- Curăță morcovii și taiei-i în bucăți. Taie mărunt o bucată de ghimbir de dimensiunea unui vârf de deget. Încălzește ușor uleiul de măsline, adaugă ghimbirul și mierea și călește puțin. Mierea cu ghimbir nu numai că conferă acestei supe dulceața necesară și o face ușor picantă, dar se asortează perfect și cu băuturile calde, cum ar fi ceaiul sau cacao. Este și un remediu ideal pentru roșu în gât.
- Adaugă morcovii, adaugă aproximativ un litru de apă și lasă la fiert până se înmoaie.
- Condimentează morcovii cu un pic de Smokey Salt și zdrobește-i până ajung un piureu fin.
- Pune supa caldă într-o farfurie și adaugă condimentele. Lasă cele două amestecuri de condimente să te invite să faci o plimbare printr-o pajiște magnifică de flori și să aduci florile acasă în bucătăria ta. Sunt un decor de bun gust pentru diverse supe sau salate. În cele din urmă, dacă este necesar, stropește câteva picături de ulei în supă.