Rețetă pentru
Friptură de vită cu crustă de muștar
Are un gust bun și după ce se răcește!
Ingrediente
- 1 kg carne de vită
- 4 linguri de muștar
- 2 linguri de condiment Rub Me Tender
- 1 linguriță de Smokey Salt
- 1 linguriță de Piper Negru măcinat
- 1 lingură de Rozmarin
Preparare
- Condimentați friptura de vită cu sare și piper. Se amestecă muștarul cu condimentul și se presară carnea de vită cu ea, apoi aceasta se pune într-un bol de grătar cu rozmarinul.
- Preîncălziți grătarul la 150 de grade. Folosiți lemne suplimentare dacă este necesar. Nu prăjiți carnea, ci așezați-o în mijlocul căldurii indirecte într-un bol de grătar și lăsați timp de 90 de minute. Întoarceți după 45 de minute.
- Temperatura de bază a fripturii trebuie să fie de 70 de grade. Un termometru de prăjire este recomandat în special pentru acest lucru. Timpul de gătit poate fi prelungit pentru bucăți mai mari.
- Înainte de servire, acoperiți cu folie de aluminiu și lăsați-o să se răcească cel puțin 5 minute.