Permacultură până la capăt

Nașterea unei ferme libere și independente
Permacultură până la capăt

Ideea implementării unei ferme independente din punct de vedere economic la SONNENTOR este la fel de veche ca și compania noastră. Se poate spune că ne întoarcem la rădăcinile noastre, în totală conformitate cu principiile permaculturii.

 

Noi nu construim sere moderne pe pajistea noastră verde

Tractor nou, seră nouă, bucătărie nouă de fermă? Nu cu noi! În spiritul permaculturii, fermierii și experții noștri în permacultură inspiră viață nouă într-o fermă veche cu patru laturi din Sprögnitz. Reparăm în loc să cumpărăm lucruri noi, reciclăm în loc să aruncăm și donăm în loc să adunăm. Ferma noastră liberă (Frei-Hof) este susținută 100% biologic, desigur!

Permacultura - Revoluția camuflată în grădinărit

La Frei-Hof, SONNENTOR, sunt cultivate ierburi, flori, fructe și legume. Cine crede că este nevoie de terenuri mari pentru asta, greșește. Datorită permaculturii, oamenii și animalele pot trăi pe aproximativ 4,5 hectare în armonie cu natura. Cum funcționează? Permacultura sau „agricultura permanentă” se bazează pe o proiectare eficientă din punct de vedere energetic și amplasament al terenurilor agricole. Monoculturi și structuri rigide nu sunt. La Frei-Hof, fiecare mică plantă găsește cel mai bun loc pentru a se răspândi. Permacultura este un ecosistem robust și productiv care se poate autosusține.

Permacultura depășește terenul

Permacultura, însă, nu se oprește la peticul vegetal, ci merge mult mai departe. Ne concentrăm, de asemenea, pe sustenabilitatea aprovizionării cu apă și energie. Irigarea zonelor în creștere se realizează cu ajutorul stocării apei pluviale, apa de bază și potabilă este economisită pe cât posibil. Pentru încălzirea serelor se folosesc biomeilere în care, cu ajutorul oxigenului, biomasa este descompusă și se extrage căldura. Materialul de compost care este utilizat este deșeu din plante provenite din producția de ceai și condimente, printre altele.


Ne susținem pe noi înșine

Până la opt oameni lucrează la o fermă. În plus, SONNENTOR Frei-Hof creează habitate pentru mai multe animale. Dar nu numai locuitorii noștri Frei-Hof se bucură că pot trăi din pământuri, dar toți angajații de la SONNENTOR se bucură de produsele provenite din ferma ecologică. Pe lângă bucătăria plantelor SONNENTOR, restaurantul organic „Leibspeis” primește fructe și legume auto-cultivate. Bucuria împărtășită este o dublă bucurie.

Sonnentor Frei-Hof este deschis și vizitatorilor. Vă invităm să vă opriți și să explorați!

Sustenabilitate / Eroii coșului de Gunoi / Amprenta de Carbon / Protejăm Mediul / Permacultură