Rețetă pentru
Curry de linte
Un preparat rapid de curry care te va duce cu gândul la țările asiatice.
Ingrediente
- 1 cană de linte neagră
- 1 ceapă
- 1 cățel de usturoi
- 2 morcovi
- 4 cartofi
- 200 ml lapte de cocos
- bulion de legume
- 1 linguriță ulei de cocos
- Garam Masala
- Chili Păstăi
- 1 lingură suc de lămâie
- Sare
- Ras el Hanout
- Piper Negru
- Foi de dafin
Preparare
- Gătiți lintea pe o plită, folosind 3 căni de lichid (apă, bulion etc.) la 1 cană de linte uscată. Asigurați-vă că folosiți o cratiță suficient de mare, deoarece lintea își va dubla sau tripla dimensiunea.
- Se acoperă ermetic, și se fierbe la foc redus până se înmoaie. Pentru linte întregi, timpul de gătire este de obicei de aprox. 15-20 de minute.
- Tăiați ceapa și usturoiul și prăjiți în ulei de cocos.
- Tăiați morcovii și cartofii în bucăți mici și prăjiți scurt. Se pune intr-o oală, se toarnă apă deasupra, se adaugă frunză de dafin și se fierbe până se înmoaie.
- Când legumele sunt aproape gata se adaugă lintea, bulionul de legume și laptele de cocos, se încălzesc puțin. Asezonați cu condimente Garam Masala, chili, piper și puțin suc de lămâie. La final, puteți scoate frunza de dafin.