Iepurași de Paște din aluat de făină integrală de spelta
Rețetă pentru

Iepurași de Paște din aluat de făină integrală de spelta

Un must-have pentru masa de Paști!
  • Vegetarian
Pentru 4 persoane
cca. 1 oră și 30 min.

Ingrediente

Preparare

  1. Laptele și frișca se încălzesc la temperatură moderată și se amesecă cu drojdia.
  1. Cernem făina într-un bol, facem o gaură în mijloc și adăugăm încet amestecul de lapte și drojdie. După aceea lăsăm într-un loc călduț bolul acoperit, timp de 15 minute.
  1. Adăugăm restul ingredientelor, iar cu ajutorul unui mixer de bucătărie, amestecăm până obținem un aluat neted.
  1. Lăsăm aluatul obținut încă 30 minute, acoperit, la cald.
  1. Apoi amestecăm aluatul încă odată, îl împărțim în nouă bucăți.
  1. Formăm niște cilindri de 20 cm, îi îndoim în două, iar capetele le răsucim o dată. Vârfurile le ascuțim puțin să arate ca urechile iepurașilor.
  1. Iepurașii astfel obținuți îi punem într-o tavă pe hârtie de copt. Acoperim și lăsăm 10 minute, după care îi ungem cu un amestec obținut din ou și puțin lapte. Din fulgi de cacao formăm ochii și mustața iepurașilor.
  1. Punem tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade 15 - 20 minute. Cel mai indicat e să le consumăm cât sunt calde, cu cremă de alune!

Produse recomandate:

Vanilie macinata

70,50 Lei
705,00 Lei/100g

incl. 9% TVA, plus livrare

57,00 Lei/1000g

incl. 9% TVA, plus livrare