Rețetă pentru
Dovleac pai
Portocaliu strălucitor, picant și foarte gustos
Ingrediente
- 1 buc. dovleac Hokkaido
- 4 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 linguriță Curry dulce
- 2 lingurițe Sare condimentată pentru grătar
- 200 g iaurt
- 1 praf de sare fină Ayurverdic
- 1 linguriță Sărutul Soarelui - flori și mirodenii
Preparare
- Dovlecul Hokkaido poate fi folosit cu coajă. Se spală bine dovleacul, se înjumătățește și se taie în felii groase de 1 cm. Se unge cu ulei de floarea soarelui. Presărați Curry dulce pe o jumătate din dovleacul tăiat pai, iar pe cealaltă jumătate condimentați generos cu sare condimentată pentru grătar. Cu acest Curry dulce de la SONNENTOR, ai în bucătăria ta o specialitate de condimente din India, care face toate prăjiturile, cremele tartinablie sau produsele de patiserie gustoase. Compoziția fină a condimentelor îți încăntă papilele gustative și prin blândețea ei le place și copiilor deosebit. Încercați, de asemenea, condimentul nostru pentru grătar SONNENTOR - este atât de versatil în aromă încât îl puteți folosi în loc de sare normală. Bucatele tale vor deveni pur și simplu mai interesante și mai gustoase.
- Așezați dovleacul pai într-o tavă pe hârtie de copt și lăsați la prăjit în cuporul preîncălzit la 200 grade cca. 15 minute.
- Amestecați iaurtul cu un praf de sare fină Ayurverdic și cu amestecul de flori și mirodenii Sărutul Soarelui. Serviți ca un sos pentru dovleacul pai. Acest sos merge bine și cu mâncăruri crude și chipsuri de cartofi, sau ca un topping tartinabil, perfect pentru mic dejun. Procurați-vă amestecul de flori și mirodenii Sărutul Soarelui și lăsați-vă seduși de gustul irezistibil.