Rețetă pentru
Holy Veggie Burger
Un deliciu de sezon pentru vegetarieni!
Ingrediente
- PENTRU CHIFLELE DIN CEREALE INTEGRALE:
- 220 g făină de secară integrală
- Jumătate de pachet de drojdie uscată
- 0,5 lingurițe de Sare fină Ayurvedică®
- 1 vârf de cuțit de zahăr
- 1 păhărel de lapte
- 90 ml apă caldă
- 1 ou
- 40 de grame de unt
- PENTRU CHIFTELELE DE LEGUME:
- 250 g cartofi dulci
- 100 g quinoa
- 0,5 legături de pătrunjel
- 1 lingură amestec pentru grătar Holy Veggie
- 1 ou
- 120 g pesmet
- Niște sare afumată Smokey Salt
- Niște Piper Alb
- 3 linguri de ulei de măsline
- 4 frunze de salată
- 2 buc roșii
- 1 bucată de ceapă
- PENTRU DIP-UL CU AVOCADO:
- 2 bucăți de avocado copt
- 2 lingurite Chimen Negru
- Suc stors dintr-o jumătate de lămâie
- 2 linguri de unt de arahide crocant
- Puțină sare și piper
- 0,5 lingurițe de Flori și Mirodenii - Voie Bună
Preparare
- Pentru chiflele de burger din grâu integral, amestecați toate ingredientele uscate împreună. Se incalzește laptele, se adaugă apa călduță și untul topit și se frământă cu oul pentru a forma un aluat. Lăsați aluatul să crească într-un loc cald timp de 45 de minute până la o oră.
- Se formează într-o ruladă pe o suprafață de lucru infăinată. Împărțiți în patru bucăți egale. Rulați bucățile în bile și aplatizați. Se lasă la dospit la loc călduț pe o tavă tapetată cu hârtie de copt încă 15 minute. Coacem in cuptorul preîncălzit la 170°C timp de 25 de minute.
- Pentru chiftelele de legume, fierbeți quinoa în de două ori mai multă apă cu sare la foc mediu-mare, apoi reduceți focul și fierbeți ușor până când boabele sunt gata.
- Spălați, curățați și tăiați cartofii dulci în bucăți. Gătiți in puțină apă cu sare până se înmoaie. Apoi se face piure fin. Amestecați quinoa în piureul de cartofi dulci. Se adaugă oul, pesmetul și pătrunjelul tocat. Asezonați după gust cu Holy Veggie, Smokey Salt și piper. Cu Holy Veggie și Smokey Salt aveți două condimente rare în bucătărie, a căror aromă deosebită transformă preparatele vegetariene într-o mică senzație culinară. Acest lucru face gătitul creativ și variat cât se poate de ușor! Holy Veggie este, de asemenea, sănătos, deoarece conține alge nori și trifoi japonez.
- Lăsați amestecul pentru chifteluțe să se infuzeze pentru scurt timp. Încingeți puțin ulei de măsline într-o tigaie. Modelați amestecul în patru chifle de aceeași dimensiune și puneți-le la grătar pe ambele părți pe suprafața netedă a grătarului până devin crocante.
- Pentru dip-ul de avocado, frigeți chimenul negru într-o tigaie fără grăsime. Înjumătățiți și eliminați sâmburele, după care scoateți conținutul din avocado cu o lingură și zdrobiți într-un castron cu o furculiță. Adăugați toate celelalte ingrediente și amestecați bine.
- Puneți burgerii pe chiftelele tăiate la jumătate împreună cu salata verde, rondelele de ceapă, feliile de roșii și dip-ul de avocado.