Rețetă pentru
Ketchup de măceșe
KETCHUP-UL SPECIAL FĂRĂ ROȘII!
Ingrediente
- 100 g măceșe
- 1 buc. Ceapă roșie
- 0,5 linguriță de Turmeric măcinat
- 50 ml de apă
- 30 ml oțet de mere
- 20 g Zahăr din Trestie Brut
- niște Rozmarin
- Un pic de Măghiran
- Un strop de ulei de măsline
- Un pic de Sare fina Ayurvedic
- niște Piper Alb
Preparare
- Pregătirea piureului de măceșe: Spălați și curățați bine măceșele, adică scoateți tulpina și capacul negru, fierbeți cu apă până când se înmoaie și treceți printr-o sită pentru a prinde miezul.
- Pregătirea ketchup-ului de măceșe: se călește ceapa cu turmeric în ulei de măsline, se caramelizează cu zahăr și se degajează cu oțet de mere și apă. Apoi adăugați piureul de măceșe, sare, piper și ierburi. Lăsați totul să fiarbă timp de 10 minute la foc mic în timp ce amestecați și apoi umpleți „ketchup-ul” de măceșe în pahare cât este încă fierbinte. Se ține la frigider timp de 1-2 săptămâni și se potrivește perfect cu paste al dente cu parmezan.
- Sfat: În interiorul măceșelor sunt sâmburi mici, duri și păroși (praf de mâncărime). Pentru persoanele sensibile, firele de păr atunci când consumă „ketchup” de măceșe - chiar și cu gem și piure - pot duce la dureri în gât și ușoare probleme de stomac. Aici ar fi indicat să răzuiți miezul cu o lingură înainte de prelucrare. Pentru prepararea ulterioară a „ketchup-ului”, măceșele sunt apoi tocate și fierte la aburi cu ceapă. Restul se face așa cum este descris mai sus. Cu toate acestea, amestecul trebuie să fiarbă într-o oală închisă timp de aproximativ 30 de minute și apoi curățată.