Rețetă pentru
Păstrăv marinat la grătar cu ciabatta
Pește proaspăt de la grătar!
Ingrediente
- 4 buc. păstrăvi
- 2 căței de usturoi
- 4 linguri de unt
- sucul obținut din 1/2 lămâie
- 2 lămâie
- 4 fire de cimbru
- 2 linguri de Fish & Chicks
- un praf de sare Ayurverdic
- piper alb măcinat
- 1 Ciabatta
- 2 căței de usturoi
- 4 linguri de ulei de măsline
Preparare
- Curățați peștii, spălați bine în interior și exterior, după care îi ștergeți cu prosop de hârtie de bucătărie.
- Topim untul și-l amestecăm cu Fish & Chicks. Curățăm usturoiul și-l tăiem felii. Cele 2 lămâi îi tăiem felii. Ungem peștele cu untul cu mirodenii și zeama de lămâie în interior și exterior.Umplem peștele cu felii de lămâie și cimbru..
- Rupem alufolia după mărimea peștelui, astfel ca să fie dublă. Așezăm peșteleîn folia pregătită și-l împachetăm. Prăjim peștele la grătar 18 - 25 minute, depinde de mărimea păstrăvului.
- Păstrăvul se potrivește perfect cu felii de ciabatta prăjit la grătar. Pentru aceasta tăiem Ciabatta felii, ungem cu usturoi și puțin ulei de măsline și prăjim la grătar pe ambele părți.