Pogăcele cu cartofi
Rețetă pentru

Pogăcele cu cartofi

...CU DELICIOSUL AMESTEC DE MIRODENII SIEGLINDE
  • Vegetarian
Pentru 4 persoane
cca. 2 ore și 15 min.

Ingrediente

Preparare

  1. Spălați cartofii, curățați și tăiațti cuburi. Fierbeți cartofii în apă cu sare. Strecurați cartofii de apă și lăsați să se răcească. Folosiți o presă de cartofi și zdrobiți cartofii într-un bol. Încălziți laptele și adăugați zahărul. Zahărul din trestie SONNENTOR este neutral cea ce conferă un gust rotund pogăcelelor. Adăugați drojdia și amestecați pînă se dizolvă. Amestecați laptele cu cartofii, făină, amidonul de cartofi, untul topit și gălbenușurile pînă se omogenizează. Acoperiți aluatul în bol cu un prosop de bucătărie ud și lăsați cca. 40 min să crească.
  1. Curățați ciupercile, tăiați fășii subțiri și căliți în unt. Adăugați mazărea la ciuperci. Tăiați roșiile mărunt, adugați și condimentați cu sare, piper și SIEGLINDE - amestec pentru cartofi. Sieglinde este numele unui vechi sortiment de cartofi, iar acest amestec de mirodenii este un omagiu adus cartofului, în care regăsiți toate condimentele ce se potrivesc perfect pentru al face mai savuros. Încercați-l și vrăjiți în afara pogăcelelor de cartofi o sumedenie de variații cu cartofi pentru că garantat n-o să vă plictisiți de acest gust desăvărșit.
  1. Întindeți aluatul pe o masă înfăinată, rulați-l pînă obțineți o rolă de 4 cm și tăiați-l în bucăți de 2 cm lungime. presați bucățile cîte una, puneți din umplutură o lingură în mijloc și împăturiți pogăcelele. Ungeți deasupra cu untul topit.
  1. Așezați pogăcelele una cîte una într-o tavă dată cu unt. Acoperiți cu prosopul de bucătărie și lăsați încă 30 min. să crească. Așezați în cuptor un vas cu apă. Coaceți pogăcelele în cuptorul încins la 170 grade (cu ventilație) pînă se rumenesc aurii.

Produse recomandate:

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare