Shakshouka cu feta
Rețetă pentru

Shakshouka cu feta

SHAKSHOUKA VEGETARIAN CU FETA!
  • Vegetarian
  • Fără gluten
Pentru 4 persoane
cca. 40 min.

Ingrediente

  • 8 ouă
  • 200 g brânză Feta
  • 2 buc. ardei roșu
  • 4 căței de usturoi
  • 2 buc. ceapă
  • 2 conserve roșii decojite cuburi
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 praf de Sare fină Ayurverdic
  • 1 praf de Amestec boabe de piper
  • 1 legătură de pătrunjel verde tăiat mărunt
  • 1 lingură Ras el Hanout
  • 1 praf de Chili măcinat

Preparare

  1. Se curăță ceapa și usturoiul, se toacă fin. Spălați ardeii, scoateți-le miezul și tăiați-i în cuburi de aproximativ 1 cm.
  1. Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie și se călește ceapa până cînd devine translucidă, puțin aurie. Se adaugă usturoiul, ardeii și se amestecă la foc mic timp de aproximativ 3 minute. Se condimentează cu Ras el Hanout, chili, sare și piper. Adăugați roșiile decojite și amestecați cu o lingură de lemn pînă se mărunțesc.
  1. Lăsăm shakshouka cca. 10 minute la foc mediu. Adăgăm brânza Feta și amestecăm la foc mic incă 1 - 2 minute.
  1. Adăugăm ouăle, acoperim tigaia cu un capac și lăsăm la foc mic 7 – 8 minute pînă cînd ouăle sunt gata
  1. Ornăm cu pătrunjelul tocat.

Produse recomandate:

Chili macinat

11,50 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare