Rețetă pentru
Shakshouka cu feta
SHAKSHOUKA VEGETARIAN CU FETA!
Ingrediente
- 8 ouă
- 200 g brânză Feta
- 2 buc. ardei roșu
- 4 căței de usturoi
- 2 buc. ceapă
- 2 conserve roșii decojite cuburi
- 4 linguri ulei de măsline
- 1 praf de Sare fină Ayurverdic
- 1 praf de Amestec boabe de piper
- 1 legătură de pătrunjel verde tăiat mărunt
- 1 lingură Ras el Hanout
- 1 praf de Chili măcinat
Preparare
- Se curăță ceapa și usturoiul, se toacă fin. Spălați ardeii, scoateți-le miezul și tăiați-i în cuburi de aproximativ 1 cm.
- Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie și se călește ceapa până cînd devine translucidă, puțin aurie. Se adaugă usturoiul, ardeii și se amestecă la foc mic timp de aproximativ 3 minute. Se condimentează cu Ras el Hanout, chili, sare și piper. Adăugați roșiile decojite și amestecați cu o lingură de lemn pînă se mărunțesc.
- Lăsăm shakshouka cca. 10 minute la foc mediu. Adăgăm brânza Feta și amestecăm la foc mic incă 1 - 2 minute.
- Adăugăm ouăle, acoperim tigaia cu un capac și lăsăm la foc mic 7 – 8 minute pînă cînd ouăle sunt gata
- Ornăm cu pătrunjelul tocat.