Rețetă pentru
Supă cremă de sparanghel
GUST BOGAT CHIAR DIN COAJĂ - ÎN NICI UN CAZ NU TREBUIE SĂ AJUNGĂ LA COMPOSTARE!
Ingrediente
- 300 g sparanghel alb
- 2 linguri de ulei
- 1 ceapă
- 50 ml vin alb
- 100 ml smântână de gătit
- un praf de sare
- piper alb măcinat
- nucșoară măcinată
- Supă de legume Hidegard
- Voie bună - flori și mirodenii
Preparare
- Spălăm sparanghelul și-l uscăm. Îi curățăm, iar vărfurile le punem deoparte. Partea lemnoasă o tăiem. Cojile și partea lemnoasă le fierbem în 750 ml de apă cca. 15 minute.
- Sparanghelul decojit îl tăiem în bucăți, iar vărfurile le punem deoparte. Scurgem zeama obținută printr-o strecurătoare într-un vas.
- Călim ceapa mărunțită în puțin ulei, după care adăugăm și bucățiile de sparanghel. Lăsăm 3-4 minute după care stingem cu vinul alb. Adăugăm zeama, 2 cuburi de supă și lăsăm la fiert cca. 10 minute. Condimentăm cu sare și piper alb, un vârf de nucșoară, adăugăm smântâna și mixăm cu blenderul pînă obținem o supă cremoasă.
- Vârfurile le prăjim puțin în ulei și folosim pentru decorul supei. Presărăm supa cu flori și mirodenii - Voie bună pentru a savura fiecare lingură de supă cremă de sparanghel.
- Spălăm sparanghelul și-l uscăm. Îi curățăm, iar vărfurile le punem deoparte. Partea lemnoasă o tăiem. Cojile și partea lemnoasă le fierbem în 750 ml de apă cca. 15 minute.
- Sparanghelul decojit îl tăiem în bucăți, iar vărfurile le punem deoparte. Scurgem zeama obținută printr-o strecurătoare într-un vas.
- Călim ceapa mărunțită în puțin ulei, după care adăugăm și bucățiile de sparanghel. Lăsăm 3-4 minute după care stingem cu vinul alb. Adăugăm zeama, 2 cuburi de supă și lăsăm la fiert cca. 10 minute. Condimentăm cu sare și piper alb, un vârf de nucșoară, adăugăm smântâna și mixăm cu blenderul pînă obținem o supă cremoasă.
- Vârfurile le prăjim puțin în ulei și folosim pentru decorul supei. Presărăm supa cu flori și mirodenii - Voie bună pentru a savura fiecare lingură de supă cremă de sparanghel.