Rețetă pentru
Supă de Căpșuni și Pepene verde cu Voie Bună
cu găluște din Mousse de busuioc
Ingrediente
- 500 g Căpșuni
- 500 g Pepene verde
- 250 ml apă minerală
- 1/2 linguriță cardamom
- vdc. Vanilie măcinată
- 150 g iaurt din lapte de cocos
- 150 g frișcă vegetală
- 1 lingură busuioc
- 40 g zahăr
- puțin gelifiant vegetal agar-agar
- 1/2 lămâi - zeama și coaja
- 1 lingură Voie Bună - Flori și Mirodenii
Preparare
- Pentru supă: Curățați căpșunii și tăiați în 2, ia pepenele în cuburi. Cu ajutorulunui blender amestecați bine compoziția. Adăugați cardamomul, vanilia și apa minerală, mai amestecați odată. Pînă la servire lăsați în frigider.
- Pentru Mousse de busuioc: Frișca vegetală o fierbem cu agar-agar (gelifiant) 2 minute, după care lăsăm să se răcească. Amestecăm iaurtul din laptele de cocos cu zahăr și busuioc, potrivim cu zeamă de lămâie. Cu ajutorul unui blender amestecați compoziția agar-agar cu iaurtul condimentat. Lăsați la frigider cel puțin o oră (sau mai bine peste noapte). Cu ajutorul unei lingurițe formați găluște și adăgați în supă. Presărați cu Voie Bună - flori și mirodenii și coaja de lămâie rasă.