Rețetă pentru
Tort cu semințe de mac si morcovi cu glazură de cremă de portocale și migdale
Tort umed copt cu dragoste.
Ingrediente
- ALUAT DE TORT:
- 200 g caise uscate
- 100 ml piure de morcovi
- 4 linguri de zahăr vanilat
- 3 ouă
- 100 g zahăr
- 1 praf de sare magică ayurvedică®
- 100 g seminte de mac gri
- 100 g unt topit
- 200 g iaurt grecesc
- 300 g făină de spelta
- 3 linguri de bicarbonat de sodiu
- 1 picătură esență de lămâie
- GLAZURA:
- 50 de grame de unt
- 70 g miere
- 70 g unt alb de migdale
- 2 picături de esență de portocale
- 2 lingurițe de mac gri
- Sucul stors al unei portocale
- Un pic de Voie Buna - Flori si Mirodenii
Preparare
- Tăiați caisele în bucăți mici și pasați fin împreună cu morcovii și puneți-le deoparte. Adăugați o picătură de esență de lămâie.
- Bateți ouăle, zahărul, zahărul vanilat și sarea cu un mixer de mână până devin pufoase. Se amestecă semințele de mac și iaurtul și se toarnă untul încălzit în timp ce se amestecă.
- Se amestecă făina de speltă și praful de copt și se adaugă treptat în amestecul de ouă cu o lingură.
- Turnati jumatate din aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Întindeți deasupra amestecul de caise cu o spatulă și mutați mânerul unui cuțit de unt într-o mișcare ondulată de la un capăt la altul al formei de pâine – amestecul de caise trebuie distribuit în amestecul de tort. Întindeți deasupra aluatul rămas și neteziți.
- Coacem prajitura la cuptor la 150 de grade timp de 50 de minute. Dupa 30 de minute zgâriem prăjitura pe lungime, pe mijloc cu un cutit si presăm un pic golul rezultat – astfel glazura aplicata dupa coacere curge putin in interiorul prajiturii. Coaceți încă 20 de minute, scoateți din cuptor și lăsați să se răcească puțin.
- Se amestecă glazura din untul topit și puțin răcit, mierea și untul de migdale plus esența de portocale și se toarnă peste prăjitură. Puneți puțin din glazură într-un ulcior pe masa de Paște și folosiți-o pentru a rafina bunătățile din bucătărie.
- Presărați seminte de mac peste tort si niste coaja de portocala și un pic de Voie Buna - Flori si Mirodenii peste glazura tortului.